Tigarile, de multe ori promovate drept simbol al virilitatii, pot creste riscul de impotenta, potrivit unui nou studiu, transmite Reuters.

"Barbatii care fumeaza au cu 40% mai multe sanse sa sufere de impotenta fata de cei care nu fumeaza", a afirmat doctorul Christopher Millett de la College London, care a lucrat la acest studiu. El a adaugat ca riscul de a suferi scaderi ale performantelor sexuale este cu atat mai mare cu cat numarul de tigari fumate pe zi este mai mare. Dar, chiar si cei care fumeaza mai putin de 20 de tigari pe zi prezinta un risc destul de crescut de a avea disfunctii erectile.

"Nu numai barbatii in varsta sufera de aceasta problema, si cei tineri sunt afectati", a adaugat Millett. Descoperirea se bazeaza pe un studiu asupra a 8.000 de barbati din Australia, cu varste intre 16 si 59 de ani. Aproape unul din zece participanti la ancheta a raportat ca a avut probleme legate de performantele sexuale care au durat peste o luna, anul trecut.

Circa un sfert dintre cei care au participat la ancheta s-au declarat a fi fumatori si peste 6% au declarat ca fumeaza peste 20 de tigari pe zi. In comparatie cu nefumatorii, cercetatorii au gasit ca barbatii care fumeaza mai mult de un pachet pe zi au cu 39% mai multe sanse sa dezvolte disfunctii sexuale.

"Timp de decenii tigarile au fost promovate ca fiind un simbol al virilitatii", a precizat Deborah Arnott, de la grupul anti-fumat Action on Smoking and Health (ASH). "Dar realitatea este ca fumatul este o cauza principala a impotentei, care ar putea, de asemenea, sa fie un indicator precoce al bolilor cardiovasculare", a explicat Arnott.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.