Jucariile de care se bucura copiii nu sunt intotdeauna sigure.

Multe dintre jucariile care se gasesc pe piata pot fi periculoase si din cauza lor copiii se pot accidenta sau chiar isi pot pierde viata. Pentru a veni in sprijinul parintilor si a-i face mai vigilenti cand este vorba de siguranta copiilor lor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a elaborat un ghid, cu tot ce trebuie sa stiti atunci cand cumparati o jucarie. In primul rand trebuie sa verificati calificativul de varsta al produsului. Acesta va indica cati ani trebuie sa aiba copilul pentru a se juca in siguranta cu o jucarie. Cititi mereu si urmati toate avertismentele si instructiunile unei jucarii. Evitati partile mici pentru copii mici.

Acestea pot fi inghitite, pot provoca inecarea copilului, pot fi introduse in urechi sau nas. Aveti de asemenea grija la obiectele de mici dimensiuni ce se pot detasa prin muscatura. Copiii se pot ineca totodata si cu plusul din jucarii. Verificati daca cusaturile sunt sigure. Jucariile cu par sunt foarte periculoase pentru ca exista riscul ca cei mici sa se inece si chiar sa moara. Verificati jucariile pentru a vedea daca au margini ascutite sau aschii. De multe ori, jucariile cumparate pentru copiii mai mari, pot fi periculoase pentru fratiorii mai mici. Jucariile cu gloante, sageti si alte obiecte care zboara prin aer pot fi folosite in mod gresit de copiii vostri. Evitati achizitionarea de jucarii care nu au instructiuni de folosire. Daca doriti sa raportati o problema referitoare la o jucarie nesigura va puteti adresa la numerele de telefoane ale oficiilor de protectie a consumatorului:

0241/550.550 pentru Constanta

0244/576.436 pentru Prahova

0242/317.897 pentru Calarasi

021/ 250.54.47 pentru Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.