Gloaba mioritica ajunge animal de companie

Specialistii britanici vor sa-i initieze pe taranii romani in arta potcovitului.

Ei au ajuns la concluzia ca, in gospodariile bastinasilor, caii sufera din cauza "echiparii" lor necorespunzatoare, facute "dupa ureche". Liga Internationala pentru Protectia Cailor (ILPH), prezidata de Printesa Ann din Casa Regala Britanica, va da un milion de lire sterline pentru imbunatatirea conditiei cabalinelor in Romania. Banii vor fi folositi pentru a organiza cursuri pentru veterinarii autohtoni si pentru instruirea selarilor si potcovarilor bastinasi. "Cu timpul nici in Romania, caii nu vor mai fi folositi pentru muncile agricole, ci ca animale de companie si pentru echitatie. Turistii straini nu vor reveni daca vad ca aceste animale sunt chinuite", spune Ian Kelly, seful Departamentului de

Cursuri internationale al ILPH. In momentul de fata, peste 90% din cei 840.000 de cai identificati in Romania sunt folositi in gospodarii particulare, pentru munci agricole. Reprezentantii ILPH au precizat ca mestesugarii care vor urma toate cursurile si care vor practica meseria vor primi seturi complete de scule necesare meseriei - in valoare de 600 de lire sterline.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.