Situatii in care o persoana a avut de suferit, la angajarea in munca, pentru ca este femeie au fost intalnite des si foarte des de 22 la suta dintre cei 1.223 de participanti la un recent sondaj de opinie realizat de Metro Media Transilvania. Numarul unor asemenea situatii creste la 31 la suta, in cazul femeilor insarcinate, la 27 la suta - al celor saraci, la 37 la suta - al celor ce acuza un handicap si la 45 la suta, in cazul varstnicilor. In proportii usor modificate se prezinta lucrurile in privinta dificultatilor intampinate la locul de munca de femei (18 la suta), de femeile insarcinate (21 la suta), de varstnici (26 la suta), de persoane cu handicap (30 la suta). In cazul acestora din urma, intervievatii au intalnit situatii in care persoanele cu handicap sunt puse in dificultate la scoala (27 la suta), in relatia cu autoritatile (10 la suta), in Justitie (8 la suta), in spitale sau policlinici (14 la suta), in locurile publice (26 la suta).

Aceasta ultima cifra dovedeste ca multi concetateni de-ai nostri nu fac casa buna cu omenia. Altii n-au nici cei 7 ani de acasa, dupa cum declara repondentii, care au intalnit persoane ce au avut de suferit in locuri publice (13 la suta pentru ca erau femei, 9 la suta - femei insarcinate, 16 la suta - persoane in varsta). In ceea ce-i priveste direct pe cei 1.223 repondenti, 56 la suta dintre ei recunosc ca evita sa aiba de-a face cu membri ai unei secte religioase, 61 la suta - cu homosexuali, 31 la suta - cu bolnavi de SIDA si 10 la suta - cu persoane cu handicap. Dintre cei 1.223, doar 8 la suta se viziteaza cu sectanti, 2 la suta cu homosexuali, 17 la suta cu cei ce au dizabilitati si 2 la suta cu cei infectati cu SIDA. 7 la suta dintre cei 1.223 ar fi deranjati sa aiba ca vecini persoane cu handicap, 26 la suta - membri ai unei secte religioase si 36 la suta homosexuali. In fine, circa o treime (30 la suta) nu si-ar dori sa lege prietenii cu bolnavi de SIDA, 32 la suta n-ar vrea sa aiba ca amici membrii vreunei secte, iar 45 la suta - homosexuali.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.