Scandalul pozelor deocheate facute intr-un liceu nu s-a incheiat. O ancheta a Ministerului Educatiei a stabilit ca pozele nu sunt facute la nici un liceu din Zimnicea si nici la alta institutie de invatamant din judetul Teleorman, asa cum s-a vehiculat initial. Anchetatorii incearca acum sa afle unde s-au facut acele poze si daca este vorba de un liceu dintr-un alt judet. Pozele cu liceenele in pozitii indecente aflate intr-o sala de curs au fost trimise prin posta electronica la mai multe ziare si institutii. Oficialii din minister au demarat initial o ancheta la Zimnicea, acolo unde s-a precizat ca au fost facute pozele. "Pot sa va spun exact ca pozele nu sunt facute in nici o institutie de invatamant din Teleorman. incercam sa aflam pe de-o parte unde ar fi putut fi facute apeland la inspectoratele teritoriale si pe de alta parte cine le-a trimis. Daca il gasim pe cel care a trimis pozele prin e-mail speram sa aflam unde au fost facute acele fotografii indecente", ne-a declarat Daniel Tomoni, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei. Exista o posibilitate ca pozele sa nu fie facute in Romania, avand in vedere ca ieri acestea puteau fi vazute pe o pagina de Internet din strainatate: http://www.langirls.ch/categories.php?cat_id=17.

Se banuieste, de asemenea, ca fetele ar fi din tara vecina, Bulgaria. Pe acest site elvetian apar mai mult de 15 fotografii care au circulat initial prin redactiile ziarelor. Pozele sunt la fel de sexy ca primele. Fete pozeaza facand striptease si sarutandu-se intre ele. Am facut ieri o vizita la Colegiul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti pentru a sta de vorba cu elevii de- spre aceasta intamplare. Chiar daca sunt etichetati ca foarte libertini, elevii de la Caragiale au dezaprobat total acest comportament. "Asa ceva nu am mai vazut si sunt foarte surprinsa ca s-a intamplat intr-o clasa. Aici mai fumeaza cate unul, se mai injura altii, mai se saruta cate un cuplu, dar nu se dezbraca nimeni in clasa si nici nu se saruta fetele intre ele", ne-a spus Oana, din clasa a IX-a. De aceeasi parere a fost si Andreea, eleva in clasa a X-a la acelasi liceu: "Nu am mai vazut asa ceva. Nu-mi vine sa cred ca au facut asta la scoala. E problema lor daca vor sa faca asta in particular, dar nu la scoala, in clasa, de fata cu colegii".

Directorul adjunct al colegiului, profesorul Sandu Cretu, este in total dezacord cu acest episod, insa nu este surprins. "Din pacate, foarte multe televiziuni au o influenta nefasta asupra elevilor. Noi ne chinuim sa-i invatam pe elevi cum sa se comporte in toate mediile, dar televiziunile in goana dupa comercial promoveaza tot felul de comportamente care sunt preluate de tineri", ne-a marturisit profesorul Cretu. Ce risca fetele? in acest caz, ministerul educatiei precizeaza: "Daca in urma cercetarilor se dovedeste ca fotografiile sunt, totusi, realizate intr-o unitate de invatamant, se va analiza contextul in care a fost posibila realizarea lor, iar sanctiunile se vor stabili fie in baza Legii 128/1995 privind statutul personalului didactic, daca sunt implicate cadre didactice, fie conform regulamentului scolar si regulamentului de ordine interioara al unitatilor de invatamant preuniversitar, in cazul elevilor". Conform acestor regulamente, pedeapsa este una singura: exmatricularea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.