Folkul a devenit un fenomen odata cu Cenaclul Flacara.

Atunci cand salile de spectacol si stadioanele erau "burdusite" de tineri imbracati in blugi. Atunci cand soaptele de iubire se impietreau in timp ce pe fundal, un artist murmura o piesa mult prea trista de dragoste.

Cati dintre cei care au uitat astazi parca sa mai viseze nu si-au inceput idila la un ceai pe muzica lui Socaciu, nu si-au apostrofat jumatatea cu "Iubito, tu ai sange de vipera!" si nu au retezat amorul unei clipe cu acel "Adio", rostit cu atata patos de Seicaru. Din nostalgia acelor timpuri nu a mai ramas nimic, decat un imn, un Imn al Golanilor care parca mai rasuna si acum intr-o piata.

Cineva ar putea spune ca sunt lucruri care am dori sa nu se intample, dar pe care trebuie sa le acceptam si oameni fara de care nu putem trai, dar pe care trebuie sa-i lasam sa plece. Noi insa ne incapatanam sa speram ca muzica folk isi va arunca carjele si va ''topai" vesela, din nou pe scenele din Romania.

"Ducu Bertzi si prietenii", la TNB

Ducu Bertzi va sustine pe data de 3 aprilie, la Sala Amfiteatru a Teatrului National un recital de muzica si poezie, ocazie care va marca inceputul unei serii de spectacole total diferite fata de show-urile actuale invadate de sunet si lumina. Sub titlul "Ducu Bertzi si prietenii sai", artistul propune publicului o formula simpla, dar care sa permita o comunicare calda intre muzicieni si spectatori.

Caracteristica principala a evenimentului este aceea ca va fi un concert acustic in care nu se vor regasi decat vocea, chitara si vioara. Cunoscutul cantautor va fi acompaniat de Marius Batu - chitara si Mihai Nenita - vioara. Spectacolul se va bucura de participarea extraordinara a lui Florian Pittis care va recita poezii din literatura romana si universala sau versuri din creatia lui Bob Dylan, stiut fiind ca actorul este un admirator al legendarului muzician. Producatorul evenimentului este Dan Maciuca - Pro Activ Media, care asigura si suportul tehnic al concertului. Spectacolul s-a bucurat de un imens succes in turneele efectuate in Statele Unite, Israel, Franta, Italia precum si in tara. Biletele s-au pus in vanzare la Teatrul National si Sala Palatului, iar costul unuia este de 25 Ron.

"Best of" Ducu

Ducu Bertzi a intrat in studioul de inregistrari a lui Adi Ordean. Aici se va produce primul "Best of" semnat Ducu Bertzi. Albumul va contine, cum este si firesc, piese mai vechi ale lui Ducu, care sunt fredonate si acum, chiar daca au trecut ceva ani de la lansarea lor. Pe albumul ce va fi lansat in aceasta primavara se vor regasi, printre altele, "Floare de colt", "Iertarile", "M-am indragostit numai de ea", "Daca tu", "Suflet fara chei", "Focul vanat" s.a. Toate melodiile vor fi reorchestrate, vor avea "un suflu nou". Formula in care se va realiza acest material este Ducu Bertzi, Marius Batu si Mihai Nenita. "Supervisorul" de serviciu va fi chiar Adi Ordean, cel care a orchestrat si prima oara o parte dintre piesele ce vor fi incluse pe acest best of.

Florin Chilian, live la Arcub

Versuri romantice si o tematica sociala, cam asa s-ar putea descrie muzica lui Florin Chilian.
Toti cei care vor sa se bucure inca o data de vocea inconfundabila a lui Florin Chilian trebuie sa strige prezent joi, 30 martie, ora 20.00 la sala Arcub din Bucuresti.

Artistul si-a propus cu ocazia acestui eveniment sa reediteze conceptul precedentului sau concert de succes 'Interfata la realitate>>.
Alaturi de Florin Chilian vor urca pe scena Marius Batu si Ansamblul de balet Giuliana coordonat de maestrul coregraf Iuliana Rizescu.
Pe langa concertul din 30 martie, Florin Chilian le-a mai pregatit celor care ii iubesc muzica o noua surpriza, videoclipul piesei 'Suflete de sluga>> al treilea extras pe single de pe cel mai nou album '10 porunci>>.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.