Oamenii de stiinta studiaza de ani buni efectele pe care le au acestea asupra dispozitiei, felului de a gandi si a sanatatii. In plus, sustin specialistii, preferinta noastra pentru o culoare sau alta ar putea reflecta felul in care ne fac acele culori sa ne simtim.

Lumina este absorbita de ochi si transformata intr-un alt tip de energie, care ne permite sa vedem culorile. Aceasta energie se pare ca este resimtita si de nevazatori. Energia luminoasa stimuleaza glandele pituitare si pineale, care regleaza fluxul de hormoni din corp.

Rosul stimuleaza, incita si incalzeste corpul, mareste ritmul cardiac, activitatea undelor craniene si respiratia. Mamele sunt incurajate sa stimuleze creierul bebelusilor agatand jucarii cu bile in nuante stralucitoare de rosu. Daca o persoana sufera de tensiune crescuta, hipertensiune sau coordonare gresita, nu ar trebui sa isi decoreze camera in rosu.

Rozul are efecte calmante si poate chiar sa induca relaxarea muschilor. Efectul tranchilizant al rozului l-a facut o culoare foarte folosita in inchisori, spitale sau centre de dezintoxicare.

Portocaliul este recomandat pentru cei care fac mofturi la masa. Aceasta culoare stimuleaza pofta de mancare si reduce oboseala. Dar daca tineti dieta, evitati portocaliul.