Din consignatii aveti posibilitatea sa achizitionati obiecte vechi confectionate din argint, pentru colectia dumneavoastra de arta. Este o investitie care, in primul rand, nu-si pierde valoarea in timp. Podoabe, sfesnice, tavi, samovare, servicii pentru cafea, fructiere, monede, ceasuri de buzunar, calimari, vaze, statuete sau icoane, toate acestea pot conferi un aer aristocratic locuintei dumneavoastra.

In ultimul timp insa, aceste obiecte sunt comercializate din ce in ce mai rar. Motivul - legea impune sa fie primite spre vanzare numai daca sunt marcate. Cum pe unele foarte vechi marcajul nu mai este vizibil, proprietarii magazinelor de specialitate sunt obligati sa le duca la Monetaria Statului, spre a fi din nou autentificate, la fel ca si cele din aur sau din platina. In plus, patronii sunt iritati de faptul ca la romani nu exista o cultura a acestor obiecte si foarte putini cumparatori le cunosc cu adevarat valoarea.

Capul Dianei lumineaza la peste 2.000 de euro

Cu toate acestea, inca puteti gasi la vanzare obiecte de decor din argint frantuzesc de la mijlocul secolului al XIX - inceputul secolului XX sau din argint austriac, datand din jurul anului 1850. La fel de valoroase sunt cele din argint rusesc, din aproximativ aceeasi perioada. Fructierele de argint german din secolul trecut costa 5.200 lei, iar o fructiera din argint austriac (jumatatea secolului al XIX-lea) - 2.470 lei. Tentant este si un serviciu din argint german, pentru alune, care cuprinde sapte piese, la pretul de 1.950 lei. Un set de doua sfesnice din argint austriac cu poansonul mesterului Karl Warmuth - Capul Dianei, ajunge la 7.150 lei. Pentru colectionari, obiectele mici din argint au, de asemenea, un farmec aparte. O tabachera ruseasca, model emailat, din anul 1854, se vinde cu 1.300 lei, iar o pudriera frantuzeasca, din argint cu miniatura din email, are acelasi pret. Distinctia masculina poate fi completata cu o pereche de butoni din argint vechi, cu filigran si model dragon, la numai 54,3 lei, sau cu un ceas de buzunar, din argint, marca Longines, functional, la 540 lei.

Vin frapat in 100 de milioane

Numismatii vor gasi monede cu efigia Mariei Theresa din anul 1765 la pretul de 271,4 lei. O caseta japoneza (pentru pastrarea bijuteriilor de familie) din argint cu email are pretul de 678,5 lei, iar tipul cu capac detasabil si model inscriptionat se vinde cu 1.085,6 lei. O moara de vant miniaturala din argint belgian, an 1950, poate fi cumparata cu suma de 1.800 lei. Destul de scumpe sunt si trusele din argint pentru botez sau voiaj, care costa 1.300 lei, respectiv 1.000 lei. Fructierele si tavile din argint sunt la mare cautare. Pentru o tava Biedermayer din anul 1900 veti plati 2.700 lei, iar pentru fructiere - aproximativ 2.000 de lei. O frapiera din argint, an 1900, semnata, cu greutatea de 2.300 g, costa 12.200 lei.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.