328 milioane lei in bancnote false au fost gasite la Barlad, asupra unui tanar * Mediatizarea cazului - amanata pana la "ungerea" in fruntea IGP a chestorului Dan Fatuloiu
Doi moldoveni sunt protagonistii unei falsificari substantiale de moneda nationala. In premiera absoluta, Ion Luca Caragiale - portret al scriitorului aflat pe bancnotele albastre, de un milion de lei - a fost falsificat cu ajutorul unui calculator si al unei imprimante performante. 328 milioane lei in bancnote contrafacute au fost gasite, marti, la Barlad, asupra unui tanar de 21 de ani. Acesta mai avea ascunsa in haine si cantitatea de 200 g hasis. Strans cu usa, tanarul a condus investigatorii la cel care a contrafacut moneda nationala, un pusti de 19 ani. Laborioasa investigatie a fost coordonata de Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Bucuresti, in stransa colaborare cu omologii de la Iasi, de la Centrul Zonal. Curios lucru, desi nu este un caz similar cu furtul secolului, identitatile celor doi delincventi si alte particularitati ale cazului sunt ascunse cu strasnicie, de doua zile, de sefii DGCCOA. "Ordinul de tainuire" a spetei a fost transmis si executat ireprosabil de subordonatii de la Barlad, Vaslui, Iasi si Bucuresti. Motivul? Se asteapta iminenta confirmare in functia de sef al Inspectoratului General al Politiei a chestorului Dan Fatuloiu pentru ca subordonatii sa ii faca astfel o surpriza mai-marelui politistilor, iar speta sa para a fi prima de rasunet solutionata imediat dupa instalarea chestorului Fatuloiu la sefia Politiei Romane.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.