Numarul mediu de ore petrecut de romani la munca intr-o saptamana este printre cele mai mari din Europa, potrivit unei statistici recente a Eurostat, biroul de statistica al Comunitatii Europene. Astfel, romanii muncesc in medie 41 de ore pe saptamana, la fel de mult ca slovacii si peste media din cele 25 de state din Uniunea Europeana de 37,9 ore. Statistica a fost intocmita pentru cel de-al doilea trimestru al anului trecut.

Numarul mediu de ore de munca saptamanal ne situeaza pe locul sase in statistica Eurostat. Mai mult decat romanii muncesc polonezii, aproape 42 de ore pe saptamana, letonii - 42 de ore si cehii, aproape 43 de ore, iar pe primul loc in statistica sunt islandezii, care muncesc in medie putin peste 43 de ore in fiecare saptamana.

Cel mai putin timp petrec la serviciu olandezii - 31,4 la suta. Statistica arata insa ca, in perioada analizata, 46,2 la suta dintre olandezii angajati aveau ca principal loc de munca un serviciu part-time. Datele Eurostat mai arata ca, in cele 25 de state UE, barbatii petrec in medie 41,5 ore la locul de munca, in timp ce femeile stau la serviciu 33,3 ore.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.