Interesele elevilor din intreaga tara vor fi reprezentate in curand de un Consiliu National ale carui baze vor fi puse la sfarsitul acestei saptamani prin alegerea conducerii.
Consiliul va fi infiintat din initiativa Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) si din conducerea lui vor face parte membrii consiliilor judetene ale elevilor, care exista in prezent si care sunt formate din presedintii consiliilor elevilor din licee, potrivit Megdoniei Paunescu, director in cadrul ministerului. Un Consiliu National al Elevilor a mai existat si dupa Revolutie, insa s-a desfiintat dupa putin timp de la infiintare, din lipsa de sustinere. Acum ministerul doreste sa sprijine acest consiliu si, in acest sens, a infiintat un forum on-line pe site-ul propriu pe care elevii isi vor putea exprima opiniile.

Consiliul va avea un rol consultativ pentru minister si se va implica totodata in rezolvarea problemelor cu care se confrunta elevii. Conducerea consiliului va fi aleasa la sfarsitul acestei saptamani, la Caciulata. Candidatii vor fi alesi incepand de ieri de presedintii unor consilii ale elevilor din liceele bucurestene, selectati de minister. Acestia vor alege 20 de candidati dintre elevii desemnati pentru competitie de cele 42 de consilii judetene din tara. Selectia se va face pe baza CV-ului candidatilor si a planului de actiune pe care acestia il vor prezenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.