Parcurile din Bucuresti vor intra, din iunie, intr-un program de reabilitare ecologica, urmand a fi introduse apoi in circuitul istoric al Capitalei. Totodata, pentru operatiunea de intinerire a vegetatiei municipalitatea scoate din buzunar 5 miliarde de lei. In parcurile Crangasi si Tineretului vor fi plantati rododendroni, parcul Herastrau avand deja astfel de arbori inca din toamna anului trecut.

Programul de sadire a arbustilor se va extinde si in centrul orasului, unde vor fi plantati 10.000 de puieti proveniti din pepinierele Pipera si Tei Toboc - castani, platani, tei - dar vor fi sadite si multe flori - lalele olandeze, stanjenei, narcise etc. in reconfigurarea peisagistica a spatiilor verzi din centrul orasului intra zonele Piata Victoriei, Romana, Universitate, Teatrul National, Ministerul Agriculturii, cea a Magazinului Eva si a Unirii, Sala Palatului, unde vor fi plantate multe flori si vor fi amplasate lucrari de iluminat public.

Virgil Carstea, directorul general al Administratiei parcuri, lacuri si agrement din Primaria Capitalei, spune ca gradina Cismigiu va avea, din luna mai, o gondola originala, venita chiar din Italia, primita cu titlu gratuit de la firma care o si aduce. Tot domnia sa precizeaza ca in aceasta perioada se lucreaza la organizarea unor licitatii in vederea decolmatarii mai multor lacuri din Bucuresti - cele din Parcul National, Parcul Balta Alba, salba de lacuri de pe raul Colentina, lacurile Mogosoaia, Straulesti si Grivita.

Pana in luna septembrie, sera din Parcul Herastrau sa fie extinsa si modernizata astfel incat ea sa poata servi ca material didactic pentru elevii care doresc sa faca practica aici. Carstea a mai precizat ca se va preocupa in acest an si de siguranta barajelor de pe lacurile Capitalei, alocand peste 200 de miliarde de lei pentru repararea celor in zona Colentina si pentru alte patru lacuri care vor fi preluate de municipalitate de la Apele Romane.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.