In Bucuresti, la simularea testelor nationale, ''Istoria romanilor'' a pierdut, din punct de vedere al optiunii elevilor claselor a VIII-a, in fata ''Geografiei Romaniei''.
Numarul scolarilor care au optat pentru proba la ''Geografia Romaniei'' este aproape dublu fata de cel al elevilor care au ales proba la ''Istoria romanilor''. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), la simularea probei ''Istoria romanilor'' au participat 4.832 elevi, dintre care 1.230 au fost respinsi si 3.602 admisi. La simularea probei ''Geografia Romaniei'' au participat 9.823 scolari, dintre care 2.986 au fost respinsi si 6.837 admisi. Pe de alta parte, promovabilitatea a fost mai ridicata la ''Istoria romanilor'' fata de cea la ''Geografia Romaniei'' - 74,54 la suta comparativ cu 69,60 la suta.

La simularea probei ''Istoria romanilor'' au obtinut nota 10,00 un numar de 60 de elevi, in timp ce la ''Geografia Romaniei'' au luat aceasta nota 143 de elevi. Chiar si numarul scolarilor care au obtinut note cuprinse intre 9,00 si 9,99 a fost destul de ridicat: ''Istoria romanilor'' - 444 si ''Geografia Romaniei'' - 1.264. La cealalta extrema a notelor de admitere s-au situat participantii care au obtinut note cuprinse intre 5,00 si 5,99: ''Istoria romanilor'' - 751 si ''Geografia Romaniei'' - 1.420. Reprezentantii ISMB spun ca si la examenul propriu-zis din vara, numarul elevilor care vor alege ''Geografia Romaniei'' va fi mai mare decat al celor care vor opta pentru ''Istoria romanilor'': ''Ei au inceput deja sa se pregateasca fie la 'Istoria romanilor>>, fie la 'Geografia Romaniei>>, deci optiunile de acum ne arata in mare masura si optiunile din vara''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.