De acum incolo tinerii romani care au ajuns la varsta incorporarii in Armata pot rasufla usurati!
Cel putin asa afirma oficiali ai Ministerului Apararii Nationale. Explicatia lor este una cat se poate de simpla: intrucat pana la anularea efectuarii stagiului militar obligatoriu, adica 1 ianuarie 2007, mai sunt doar doua transe de incorporari, una in iunie si alta in octombrie, se va merge mai mult pe voluntariat. Asa dupa cum spune purtatorul de cuvant al institutiei, colonelul Cristinel Ghiga, seria care urmeaza a fi incorporata in iunie este numai pentru TR-isti, adica pentru studenti, cu termen redus.

Aceasta inseamna ca ei vor fi trecuti in rezerva pana la sfarsitul acestui an. "In ceea ce priveste a doua si ultima incorporare a tinerilor, pentru satisfacerea stagiului militar obligatoriu, din luna octombrie a acestui an, se va merge mai mult pe baza de optiuni. Adica, cei aproximativ 500 de tineri care mai sunt avuti in vedere pentru finele acestui an, vor fi selectionati dintre cei care vor ca, dupa terminarea stagiului obligatoriu, sa ramana in cadrul Armatei. Bineinteles ei vor avea intaietate la angajare a lor ca militari profesionisti pe baza de contract. Si, in cazul lor, mai este si avantajul ca nu vor mai fi straini de unitatea militara respectiva, urmand ca, dupa anul obligatoriu, sa-si schimbe doar statutul", ne-a declarat col. Cristinel Ghiga.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.