Cinci zile pe saptamana, cel putin opt ore pe zi le petreceti la birou, muncind alaturi de colegi.

Daca spatiul in care lucrati este personalizat, psihologul Liana Curca sustine ca veti munci cu mai multa placere.

Daca tot trebuie sa petreceti atata timp in birou, de ce sa nu il amenajati in asa fel incat sa va faca placere sa veniti la serviciu? Astfel, daca aveti un hobby, aduceti ceva din hobby-ul dumneavoastra la birou! Fotografiile cu persoanele sau animalutul drag, florile preferate. Aduceti-va pentru cafea o ceasca sau o cana vesela. Si, daca aveti posibilitatea sa va alegeti ustensilele de birou, luati unele haioase, in culori vesele. Este important ca, din cand in cand, sa va programati o pauza de "curatenie": la un birou ordonat veti lucra mai eficient.

Zambiti dimineata chiar de la intrarea in cladire. Salutati-va colegii cu un glas voios; puteti face astfel si ziua altcuiva fericita.

Asigurati-va ca va folositi timpul cat mai bine. Este placut sa participati la discutii prietenesti cu colegii, in care sa va povestiti despre cum ati petrecut weekend-ul sau ce nazbatii a mai facut pustiul dumneavoastra, dar daca acestea se intind pe ore intregi, atunci e o problema. Pentru ca, astfel, veti pierde mai mult timp la birou pentru a va termina treburile. Mai bine amanati discutia pentru mai tarziu, cand, dupa program, puteti iesi la o cafea cu colegii. Veti reusi in acest fel sa va imprieteniti, dar si sa va destindeti dupa o zi obositoare de munca.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.