Intrucat de mai bine de o luna maidanezii bucuresteni nu au mai gustat carne de om strain, multumindu-se sa-i “composteze” doar pe romani, problema cainilor fara stapan nu mai preocupa pe nimeni.

Asa cum ne-a obisnuit de cand si-a luat in primire prim-fotoliul din cladirea situata pe bd. Elisabeta, vizavi de Cismigiu, primarul genaral al Capitalei, distinsul domn Adriean Videanu, nu a catadicsit sa treaca nici in acest caz dincolo de stadiul frumoaselor promisiuni.

La data la care acea javra furioasa, devenita cu timpul mai celebra decat orice alt inculpat, ucidea un japonez in plin centrul Bucurestiului, mai precis in zona Guvenului, pe Sos. Titulescu, dl. Videanu lua foc in gura, declarand, in primele ore de la producerea tragediei, razboi in toata regula, pe viata, dar mai ales pe moarte, impotriva maidanezilor care au umplut din nou si pana la refuz strazile Capitalei. Intre timp, asa cum ne-a invatat deja, edilul si-a mai domolit elanul si, deschizand ceaslovul cu legi, a grait ca va aduce doar unele modificari legii de gestionare a cainilor fara stapan (Legea 227/2002) modificari menite sa puna cat de cat la adapost viata cetatenilor in fata agresiunii fara precedent a patrupezilor.

Potrivit celor graite atunci de primarul general, modificarile pe textul legii urmau sa fie operate in cateva zile. De la acela declaratiile acelea au trecut 30 si mai bine de zile. Pentru domnia sa or fi cateva... Pentru cetatenii haituiti, zi de zi si noapte de noapte, de o armata dezlantuita de peste 200.000 de caini, care sar la om din te miri ce, cele 30 si ceva de zile par deja o eternitate. Doamna Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA) a declarat ca nu stie care ar fi stadiul propunerilor facute de municipalitate in vederea modificarii actualei legislatii. In asteptarea modificarilor promise, domnia sa isi vede de-ale ei, adica strange de pe strazi cati caini poate, cu cati angajati are. Luna trecuta, sustine doamna Panaitescu, hingherii au capturat 1.900 de maidanezi pe care i-au cazat in bazele amenajate in Chiajna si Theodor Pallady.

Si pentru intretinerea carora comunitatea, adica noi, victimele sau potentialele victime ale cainilor fara stapan, platim un sac de bani. Si de asta data, tot in calitatea noastra de buni contribuabili. Sa precizam ca propunerile facute de municipalitate in vederea modificarii Legii 227/ 2002 se refera in special la reducerea perioadei de ingrijire a cainilor din adaposturi de la 14 la trei zile, eliminarea termenului de revendicare, cat si abilitarea municipalitatii de a aplica amenzi celor care au in ingrijire un animal si-l abandoneaza pe strazi, neacordandu-i intretinere in propriile locuinte sau gospodarii. Intre timp, lucrurile au intrat pe fagasul, am spune noi normal, dat fiind ca disparitia acestui cosmar ar putea fi interpretat drept o... anormalitate curata.

Cainele ucigas a devenit, intre timp, stea de cinema, bucurandu-se de asistenta juridica a unei faimoase avocate, distinsa doamna Paula Iacob, cea care, a pledat, printre alte procese rasunatoare, si in cel a lui Nicu Ceausescu. Acelasi caine a capatat si un nume de vedeta, acum i se zice Bosquito, nume de scena purtat si de un la fel de celebru cantaret roman de hit-uri latino-americane, sta la "pastrare", la adapost, hranit, samponat, periat, alintat, pieptanat, adapat... Si cum procesele in Romania dureaza cu anii, Bosquito are toate sansele sa moara de batranete, timp in care oamenii pot s-o mierleasca in strada in orice secunda, fara procese. Nici de constiinta, nici de-adevaratelea. Iar daca victima figureaza in catastife cu cetatenie romana, dosarul se va clasa de la sine. Pana cand un caine nu va mai manca un strain, ramane... cum am stabilit!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.