25% dintre romanii adulti sufera de obezitate
Cel mai amplu program educational de informare a populatiei asupra riscurilor obezitatii desfasurat la nivel national, care ofera in acelasi timp si solutii pentru prevenirea si tratamentul corect al acestei boli a fost lansat joi, sub sloganul "Ma regasesc". Este vorba de campania ReductoStart, initiatorul si principalul sustinator fiind compania Abbott Laboratories Romania. Pornind de la evaluarea motivatiei personale a fiecaruia dintre noi si in functie de obiectivele propuse, programul permite personalizarea metodelor existente pentru a obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste scaderea in greutate, oferind totdata informatii cu privire la modul de functionare a organismului, compozitia corpului in procente, alimentatie, indice glicemic, excesul de greutate etc.

Aproximativ 100 de medici specialisti in nutritie sunt implicati in aceasta campanie, prima consultatie acordata de acestia fiind gratuita (la dispozitia celor care s-au decis sa slabeasca sanatos sta un Call Center cu numarul de telefon cu tarif normal 021/252.33.43, prin intermediul caruia se pot face programari). Campania a demarat printr-un eveniment de lansare, sub forma unui vernisaj de pictura avand tema "alb-negru". ReductoStart este primul program educational de acest fel, desfasurat la nivel national, care furnizeaza toate informatiile necesare pentru evaluarea cauzelor si a efectelor obezitatii. Pornind de la evaluarea motivatiei personale a fiecaruia dintre noi si in functie de obiectivele propuse, programul permite personalizarea metodelor existente pentru a obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste scaderea in greutate. Statisticile arata ca 25% dintre romanii adulti sufera de obezitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.