Sorin Rosca Stanescu a cumparat de la Serban Roibu 10% din actiunile ziarului Gardianul si a preluat prin firma sa de management de presa conducerea editoriala a publicatiei.

"Preluarea s-a facut la 1 ianuarie, dar pana acum am stat si am conceput planuri. Azi (luni, n.r.) am avut o sedinta cu redactia", a declarat Sorin Rosca Stanescu. Potrivit acestuia, ziarul se va baza exclusiv pe anchete, dezvaluiri si investigatii. "Nu va mai fi un ziar generalist", a declarat Sorin Rosca Stanescu. Acesta a preluat conducerea editoriala a ziarului prin firma de management de presa pe care o detine. Rosca Stanescu a preluat cele 10% din actiunile ziarului Gardianul, cu drept de preemptiune pentru inca 40%, daca se va pune problema sa fie scoase la vanzare. Jurnalistul a declarat ca pe viitor este posibil sa se creeze un parteneriat intre Gardianul si Global Media.

Structura redactiei a ramas intacta, find promovat doar un nou secretar general de redactie. Pe viitor urmeaza sa fie marite salariile "in functie de merite" si se va intari departamentul de investigatii, a mai anuntat Rosca Stanescu. Si editorialele vor fi diferite, urmand sa fie realizate prin prisma unui ziar de investigatii.

Cotidianul Gardianul a fost lansat la jumatatea 2002, cu o structura redactionala condusa de Sorin Ovidiu Balan si de Gabriel Stanescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.