Furtul portofelului sau pur si simplu pierderea acestuia din neatentie va poate lasa fara acte.

Peste noapte constatati ca nu mai aveti nici buletin, nici permis auto, masina nu mai are talon, iar in buzunar nu aveti nici un ban pentru ca ati ramas si fara cardul bancar. Desi nu dorim nimanui un asemenea cosmar, va invatam ce sa faceti daca aveti totusi acest ghinion.

Cartea de identitate. Buletinul este primul act pe care trebuie sa-l refaceti. Completati o cerere la sectia de politie de care apartineti, mergeti cu contractul de casa (acte de proprietate, inchiriere sau de luare in spatiu), timbre fiscale si bani pentru taxe. Timp de asteptare, aproximativ doua saptamani de la depunerea actelor. De aici obtineti un document in baza caruia puteti demara procedurile pentru refacerea celorlalte acte.

Cardul bancar. In cazul in care cardul este pierdut sau furat, trebuie sa anuntati imediat banca emitenta pentru a putea fi blocat. Toate bancile au linii de urgenta care pot fi accesabile pentru astfel de situatii. De exemplu, BCR - 021/311.02.16, Raiffeisen Bank - 021/323.95.42, iar BRD - Groupe Societe Generale - 021/ 302.61.61.

Permisul de conducere. Pentru eliberarea unui nou permis titularul trebuie sa declare pierderea documentului la autoritatile emitente in cel mult 48 de ore.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.