Procurorii anticoruptie s-au pus serios pe treaba. Ei au dat drumul, ieri, unui dosar "cu greutate", botezat "Sanatatea", care vizeaza felul in care au fost ridicate unele sedii ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Iulian Dumitru Popescu, fost secretar in Ministerul Sanatatii, a fost audiat si pus sub invinuire. inainte de a lucra in minister, Popescu a fost vicepresedinte si director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Anchetatorii spun ca numai in 2004 acesta ar fi primit 65.000 de euro drept recompensa pentru ca a ajutat o firma sa deconteze preferential prestarea unor servicii din domeniul sanitar.

In dosarul PNA sunt cercetati si alti oficiali

De altfel, dosarul de la PNA vizeaza si alti inalti functionari din minister care ar fi pretins bani in schimbul indeplinirii atributiilor de serviciu. in Vrancea, de pilda, sediul CAS a fost cumparat la un pret de doua ori mai mare. La Vaslui, birourile au costat initial 11,6 miliarde, pentru ca in final suma sa ajunga la 121 de miliarde. si la Dolj, procurorii spun ca s-a inregistrat un prejudiciu de peste 8,5 miliarde de lei. Pe langa felul in care au fost achizitionate luxoasele sedii ale CAS, anchetatorii investigheaza si modul in care au fost organizate unele licitatii pentru produse farmaceutice, aparatura si servicii medicale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.