Piata ghetelor sport este "zguduita" de lansarea unui model revolutionar, cu o tehnologie atat de avansata incat te duce cu gandul la filmele SF sau la tehnologiile spatiale. Noutatea absoluta consta in faptul ca noua gheata "Adidas_1" se muleaza la propriu pe piciorul celui care o poarta. Un sistem avansat, constand intr-un motoras actionat de un minicomputer, "dicteaza" forma ghetei.

Cel mai inteligent pantof din lume, Adidas_1, a fost lansat pe piata internationala. Tehnicile cele mai avansate au fost folosite de marea companie pentru a crea pantoful sport cat mai aproape de perfectiune, atat din punct de vedere al confortului, cat si ca design. Dar ce este atat de special la aceste ghete sport?

Pantoful inteligent se adapteaza perfect in functie de piciorul fiecarei persoane care il poarta. Gheata este dotata cu un microprocesor, o "armata de senzori" si un mecanism numit "muschiul" pantofului. Astfel, pantofii sport "se muleaza" perfect pe picior chiar in timpul activitatii (mers la pas sau alergare) fie automat, fie prin actionarea de catre purtatorul lor a butoanelor "+", "-" , amplasate chiar pe lateralul ghetei.

"Pantoful inteligent" va fi prezent si pe piata romaneasca in aproximativ doua luni. Pretul unei perechi va fi in jur de 9 milioane de lei vechi, adica aproape un salariu mediu pe economie. In Romania vor fi valabile mai multe variante de culori: alb si negru pentru barbati, auriu si rosu, pentru femei. Amatorii vor putea gasi noile modele in Bucuresti, incepand din luna mai. "De asemenea, pantofii beneficiaza de garantie obisnuita, de 30 de zile, dar si de asistenta tehnica. Mai exact, service si garantie pentru componentele electronice", ne-a declarat Claudia Agafitei, purtator de cuvant al Adidas Romania.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.