Nu exista mancaruri “rele”, nu-i asa? Doar mancaruri pe care le consumam cu moderatie.

Ei bine, nu e chiar asa, sustin dr. Joseph Mercola si Rachael Droege, citati de postamedicala.ro. Urmatoarele mancaruri sunt atat de rele pentru organismul nostru incat nu exista nici un motiv pentru care le-am consuma. Gogosile, bauturile carbogazoase, cartofii prajiti, chipsurile si fructele de mare prajite nu numai ca nu au valoare nutritiva, dar ofera organismului si o doza "sanatoasa" de toxine.

Gogosile sunt prajite, pline de zahar si faina alba si majoritatea varietatilor contin grasimi de tip trans. Gogosile cumparate contin 35-40% acizi grasi de tip trans. In medie o gogoasa are 200 - 300 de calorii, majoritatea din zahar si putini alti nutrienti. Mai bine sa nu mananci deloc decat sa infuleci o gogoasa la micul dejun.

O cana de suc contine cam zece lingurite de zahar, 150 de calorii, 30 - 55 mg cafeina si e plina de coloranti si aditivi. Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam. Studiile au legat consumul de suc cu osteoporoza, obezitatea, cariile dentare si bolile cardiovasculare. Consumand mult suc, cu mult zahar, scade pofta de mancare pentru alimente sanatoase. Daca sunteti un mare consumator de sucuri, renuntarea la un acest obicei este un pas foarte important spre o dieta sanatoasa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.