Nutritionistii si expertii in sport explica reteta imbatranirii sanatoase.

Alimentatia sanatoasa, sportul facut periodic, suplimentele nutritive sunt doar cateva dintre solutiile pe care le avem la indemana pentru a imbatrani sanatos.

Imbatranirea organismului este programata genetic, iar erorile care apar in mecanismul de multiplicare a celulelor nu permit sa traim mai mult de 120 de ani. Bolile, stresul, alimentatia necorespunzatoare sunt doar cativa dintre factorii care duc la scurtarea vietii.

Pe de alta parte, specialistii afirma ca acum avem la indemana o multime de solutii care ne ajuta sa traim mai mult: proteinele, coenzima Q 10, dar si alte tipuri de enzime sunt doar cateva dintre ele. Pentru ca puterea acestor enzime scade odata cu varsta, organismul are nevoie de suplimente.

Potrivit specialistilor, unul dintre cei mai mari adversari ai imbatranirii este enzima superoxid dismutaza, care lupta impotriva excesului de radicali liberi (responsabili de aparitia calciului). Odata cu varsta insa, aceasta enzima este produsa in cantitate tot mai mica, iar in lipsa unor minerale esentiale, precum zincul, seleniul, fierul si cuprul, poate deveni inactiva (nu mai are niciun rol pentru organism).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.