Femeile se lasa mai usor cucerite de barbatii cu voce profunda ca Barry White sau George Clooney, decat de cei cu voce pitigaiata ca a cantaretului James Blunt, potrivit unei echipe de psihologi, relateaza cotidianul The Telegraph.
Cercetatorii care studiaza legile complexe ale atractiei sunt interesati de factorii subtili care determina ca o persoana sa fie considerata atractiva si cerceteaza daca acesti factori sunt semnale asupra calitatii genelor persoanei respective. O echipa de oameni de stiinta condusa de doctorul David Feinberg de la Universitatea St. Andrews a descoperit ca femeile prefera barbatii cu voce groasa, mai ales in perioada cand acestea sunt cele mai fertile. Studiul, publicat in revista Hormones and Behaviour, sugereaza ca femeile fertile prefera barbatii cu voci profunde pentru ca se crede ca denota sanatate durabila si succes reproductiv mai mare, facand din acesti barbati candidati perfecti pentru a furniza gene puternice pentru copii.

Descoperirea confirma rezultatele unui studiu anterior, pe aceeasi tema, realizat de o echipa de la Universitatea Northumbria, care stabilea o legatura intre vocile groase si nivelul mare de testosteron. De asemenea, raportul vine in completarea altei cercetari care demonstrase ca femeile sunt atrase de barbati cu trasaturi mai masculine, mai ales in perioada fertila. Totusi, doctorul Feinberg a semnalat ca, atunci cand nu sunt in perioada fertila, femeile sunt mai atrase de barbati cu voce mai feminina, ca cea a lui David Beckham, care este asociata cu barbatii grijulii, care ar fi mai dispusi sa se implice in relatii de lunga durata. Numai femeile considerate atractive si frumoase nu si-au schimbat preferintele in functie de ciclul menstrual, o explicatie posibila fiind aceea ca acestora le este mult mai usor sa stabileasca relatii stabile cu barbatii cu vocea profunda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.