Balconul este un element vital al arhitecturii locuintei. Mai ales, pentru ca este prima interfata a relatiei interior-exterior, chiar inaintea usii de la intrare.

Balconul poate fi amenajat atat ca birou, cat si ca minisera pentru picnicuri si gratare

Incarcate de flori, balcoanele se constituie intr-o adevarata invitatie, un refugiu din trepidatia cotidiana a carosabilelor.

Astazi, intervine mult functionalul in aranjamentul pe care-l constituie balconul in economia locuintei. Pentru cei mai multi oameni spatiul propriei case este limitat si, in acest caz, balconul este o extensie vitala a "interiorului". Se poate extinde ca si spatiu de confortabila relaxare, inchisa/deschisa, cu doua fotolii de rachita si cu o masuta pentru aperitive, dar si pentru cititul ziarului la o tigara si o cafea. Pentru cei pragmatic-economi, extensia balconului se reduce la marirea spatiului de depozitare. Pentru ca, in Romania, numarul de blocuri surclaseaza de departe pe cel al locuintelor tip vila, balcoanele acestora au fost folosite in ultimele decenii, cu preponderenta in mod practic: inchiderea lor cu sticla crestea capacitatea apartamentului de a pastra caldura.

Din ce in ce mai valoroase

De ceva timp, balcoanele au capatat o valoare mult mai mare, devenind locul preferat din cadrul unui apartament. Mai nou, functionalitatea balcoanelor este data chiar din proiect si din constructia in curs. Ele sunt mai mari, unele se preteaza la extensie de birou, sau ca spatiu de relaxare - cu o canapea, un fotoliu, o masuta si pe peretii laterali, cu jardinere atarnate avand flori in cascada. In alte cazuri sau pe alt balcon al aceleiasi vile, se pot amenaja adevarate minisere lasate la fantezia celei mai iubitoare de plante locatare a casei. O polita cu cateva carti si un minibar pot mari si mai mult functionalitatea unui balcon "de succes". Albul, in general, se impune, din cauza expunerii preferentiale la soare a balcoanelor. Un tablou in culori mai vii, precum si niste rulouri colorate, din materiale plastice de ultima ora, vor face ambientul si mai atractiv.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.