Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu vrea sa vada adoptata la Parlament, indiferent de mijloace, ordonanta de urgenta care ratifica Acordul semnat de el si de secretarul de stat maghiar Andras Barsonyi pentru infiintarea unei noi Fundatii Gojdu.
La dezbaterea de ieri din plenul Camerei, Ministerul de Externe, in calitate de artizan al intelegerii, nu a fost reprezentat nici de ministrul Ungureanu, nici de unul dintre cei patru secretari de stat - nici macar ministrul Relatiei cu Parlamentul Bogdan Olteanu nu a aparut. Trucul guvernamental - incearca sa forteze o adoptare tacita a ordonantei de urgenta care arunca in bratele Budapestei mostenirea Gojdu.

Inaltii ierarhi ortodocsi ai Ardealului - in calitate de beneficiari ai mostenirii Gojdu - au reactionat vehement si au solicitat parlamentarilor romani sa nu ratifice Acordul semnat toamna trecuta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.