Potrivit specialistilor, in comparatie cu anii trecuti, in 2004, numarul malformatiilor la copiii nou-nascuti a atins cote alarmante, la nivelul judetului Braila. Astfel, daca, in anul 2003, celor 3.335 nasteri inregistrate la Maternitatea din Braila le corespundeau 212 cazuri de malformattii, anul trecut, din 3.299 nou-nascuti, 278 - aproximativ 8% - au fost identificati cu diverse malformatii.

Diagnosticati cu diverse afectiuni - malformatii congenitale, malformatii de cord, afectiuni ale aparatului respirator, malformatii renale, "gura de lup", malformatii genitale, afectiuni ORL,hidrocefalee -, bebelusii nascuti in 2004 se adauga copiilor braileni cu handicap sever, care au sanse minime de viata si de afirmare.Cauzele principale care au condus la nasterile de acest fel sunt, in opinia specialistilor, conditiile de mediu, toxicitatea/radiatiile, afectiunile mamei - viroze, raceli, tratamentele neindicate de medic in primele luni de sarcina, stresul, noxele de tot felul. Printre cauze sunt enumerate si efectele accidentului nuclear de la Cernobil, din anul 1986.

Altfel spus, starea de sanatate a mamei influenteaza in mod decisiv si direct sanatatea copilului si aparitia malformatiilor la nou-nascuti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.