Locuitorii satului Stefeni, din comuna Mereni, judetul Teleorman, situata la 70 de kilometri de Bucuresti, locuiesc in conditii incredibile pentru mileniul trei.
In sat, nu exista biserica, scoala si nici un fel de magazin.
Localnicii au posibilitatea de a-si cumpara cele necesare traiului doar din comuna situata la trei kilometri. Singurul drum de acces este unul de tara, pe care autoturismele nu pot circula nici macar pe vreme frumoasa. Iarna sau cand ploua, situatia este dezastruoasa. Spre exemplu, pentru a transporta mortii acestia sunt pusi intr-o remorca atasata la doua tractoare.

Copiii sunt obligati sa mearga peste camp trei kilometri pentru a ajunge la scoala. Media de varsta a localnicilor se situeaza undeva spre 50-70 de ani.
"Primarul liberal ne-a promis marea cu sarea, in primul rand realizarea unui drum comunal. La alegeri a venit cu tractoare si remorci, le-a dat oamenilor o masa si i-a adus la centrul de votare din comuna Mereni", a declarat V.I., o localnica. Mai grav este ca pe acest drum nu pot patrunde nici masinile Salvarii si nici cele ale pompierilor. Autoritatile judetene venite in inspectie la Mereni nici nu auzisera de existenta acestui sat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.