Activitatea seismica destul de intensa le-a pus la incercare imaginatia autoritatilor, care doresc sa intervina rapid si eficient in cazul producerii unui dezastru.
Acestea au pus la cale un scenariu de cutremur si incendiu, in care au evacuat pe bune pe cei 500 de elevi de la Liceul "Ion Neculce" din sectorul 1 al Capitalei. Potrivit scenariului, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs in zona Vrancea, a fost resimtit la Bucuresti si a provocat numeroase pierderi de vieti omenesti si bunuri materiale, incendii si avarii la instalatiile de utilitati publice.

La Liceul Neculce, personalul didactic si elevii erau in timpul cursurilor.
Au fost invatati sa stea linistiti, sa nu iasa pe holuri si scari si sa se ascunda sub baanci. Au intervenit si pompierii, si formatiunea de Cruce Rosie. La finalul exercitiului, care a durat cateva zeci de minute, autoritatile au descoperit ceea ce stiau deja: ca cea mai mare problema a Bucurestiului, in cazul unei situatii de dezastru este modalitatea de parcare haotica si drumul ingust de acces al masinilor de pompieri caatre locul interventiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.