Pretul energiei electrice consumate de romani este de aproape de doua ori mai mare decat cel practicat de statele membre ale Uniunii Europene (UE).
Un studiu efectuat de Comisia Europeana (CE) arata ca "pentru cei mai multi consumatori din statele membre nivelul pretului la energie este relativ scazut, intre 40 si 55 de euro pe MWh". In ciuda nivelului scazut de trai si a veniturilor medii de cinci pana la zece ori mai reduse decat in UE, in Romania, tarifele la energie sunt duble fata de cele comunitare, consumatorii fiind nevoiti sa plateasca in jur de 80 de euro pe MWh. Autoritatile statului au tot invocat pana acum negocierile cu UE ca motiv pentru scumpirea excesiva energiei si a gazelor naturale care ajung la consumatori. Astfel, sub acest pretext, in ultimii doi ani s-au efectuat majorari puternice ale tarifelor, ajungandu-se la niveluri peste media europeana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.