Meteorologii anunta ca pina pe 3 martie vremea se va raci, iar ninsorile vor continua sa cada. Ieri, pe majoritatea drumurilor nationale se circula in conditii de iarna, temperaturile ajungind si la -10 grade Celsius.

In perioada 27-28 februarie, ziua va ninge slab si local in nordul, vestul si centrul tarii, iar in restul teritoriului vor fi precipitatii mixte, gen lapovita sau ploaie. Noaptea va ninge mai ales in zonele extracarpatice, la granitele Moldovei si ale Munteniei. "Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 6 grade Celsius, mai ridicate in sud-estul tarii, iar cele minime intre -12 si -2 grade Celsius, usor mai ridicate pe litoral", sustin meteorologii de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Ninge fara oprire

La inceputul lunii martie, chiar de Martisor, vremea se va inrautati, continuind sa ninga.Vintul va bate mai ales in sud-estul tarii si la munte, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 3 grade Celsius, iar cele minime intre -10 si 0 grade. Meteorologii spun ca pina in 3 martie vremea se va raci si ninsorile nu se vor opri. In prezent, cel mai gros strat de zapada este in judetele Caras-Severin si Mehedinti, insa, din pacate, nu este amplasata nici o pirtie pentru pasionatii de schi.

Zece localitati izolate

Pe mai multe drumuri nationale din judetele Prahova, Arges, Neamt, Dimbovita, Olt si Alba se circula ieri cu greu din cauza zapezii si a viscolului. In Mehedinti, de 36 de ore ninge incontinuu, motiv pentru care zece localitati sint izolate. Drumul National 57, care leaga Orsova de Moldova Noua, este blocat din cauza unei alunecari de teren. A nins abundent si in Vilcea, unde trei drumuri judetene din partea de sud si de sud-vest a judetului au fost blocate, iar utilajele de deszapezire nu pot face fata din cauza viscolului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.