Agentiile de turism au lansat ofertele pentru cei care nu vor sa petreaca sarbatoarea de Paste in Romania. Operatorii spun ca exista persoane care si-au platit deja vacantele. Cele mai solicitate destinatii sint Grecia si Israel.

Agentii de turism se asteapta ca si in acest an cererea pentru excursiile de Paste sa fie mare. Totusi, se considera ca nu se va depasi numarul de turisti de anul trecut, deoarece in 2005 sarbatoarea de Paste a coincis cu 1 Mai, dar se asteapta ca cererea sa fie mult mai mare decit in 2004. In acest an sint oferte si pentru turistii mai putin pretentiosi, care doresc un pret mic, dar si pentru cei care sint dispusi sa plateasca mai mult pentru cele mai bune conditii.

Si in acest an, batalia se da intre Grecia si Israel. "Am primit cereri mari pentru destinatii cu semnificatie pentru credinciosi, precum Grecia sau Israel. Pe locul al treilea as putea sa spun ca se situeaza Italia", spune Ondina Dobriban, director de programe la Paralela 45. Se asteapta insa mult si de la Egipt.

Atractia Sfintului Mormint

Israelul a fost anul trecut printre destinatiile-vedeta de Paste. Unii operatori epuizasera locurile cu doua luni inainte. Deoarece au venit deja cereri numeroase, se asteapta ca si in acest an locurile sa se vinda in totalitate. Un sejur care include sase nopti de cazare cu mic-dejun si transportul cu avionul in aceasta tara costa chiar si 750 de euro. Suma nu este mare pentru cei care vor sa vada de Paste locurile in care s-a nascut, a patimit si a inviat Iisus. Circuitul include, printre altele, vizitarea Ierusalimului, inclusiv Sfintul Mormint si Gradina Ghetsimani, dar si deplasari la Bethleem si Nazareth.

Pelerinaj la muntele Athos

Ca si in anii precedenti, se anunta vinzari consistente pentru Grecia, manastirile de la muntele Athos dovedindu-se si in acest an un magnet pentru credinciosi. Avantajul Greciei in competitia cu Israelul il constituie preturile. Astfel, un sejur care include sase nopti de cazare in hoteluri de doua stele in Paralia Katerini si transport cu autocarul costa in jur de 150 de euro. Se organizeaza si o vizita la ansamblurile monahale de la Meteora.

Turistii care vor sa vada mai multe pot opta pentru un circuit care include, pe linga Meteora, si vizite la Atena, Sparta, Delfi, Micene si altele. Pretul este de aproximativ 430 de euro. Cei care vor sa scape de oboseala de pe drum pot opta pentru unul dintre pachetele turistice care include transportul cu avionul. Astfel, o vacanta la Atena costa 340 de euro si include patru nopti de cazare cu mic-dejun la un hotel de trei stele si transportul cu avionul. Cei care vor cinci stele pot plati 517 euro. Turistii care vor mai multa liniste pot merge in Creta: 370 de euro (avion si cinci nopti de cazare).

Concurenta catolica

Chiar daca este o tara catolica, Italia reprezinta o optiune pentru turistii romani in perioada de Paste. Sint multi cei care vor ca in zilele libere din aceasta perioada sa viziteze Capela Sixtina, Biserica San Pietro, dar si Colosseumul si Forumul Imperial. Pretul pentru o excursie in Roma si Florenta ajunge la 570 de euro. Pentru aceia care au fost deja in Italia, o alternativa o reprezinta Parisul. Pot vizita Palatul Versailles, Domul Invalizilor si Turnul Eiffel. Pretul este insa ceva mai mare decit in cazul Italiei: peste 670 de euro.

Paste intr-o tara musulmana

Anul trecut, de Paste, a avut mare cautare si Sharm-el Sheik. Multi au ales acest loc probabil mai mult pentru a se recrea decit pentru a petrece Pastele, dat fiind ca este intr-o tara musulmana. In acest an un pachet care include sapte nopti de cazare cu masa si transportul cu avionul costa 495 de euro. Ramine de vazut in ce masura romanii vor mai fi dispusi sa mearga aici dupa atentatele de anul trecut.

Cei care doresc sa vada mai multe pot opta pentru un sejur care include vizitarea principalelor obiective istorice, dar si pentru o croaziera pe Nil, care costa mai putin de 800 de euro. Agentii de turism sint optimisti, deoarece aceasta perioada este considerata cea mai potrivita pentru vizitarea acestei tari, aceasta pentru ca vara temperatura este aproape insuportabila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.