Litoralul romanesc va fi evitat de turistii scandinavi in acest an din cauza problemelor privind virusul gripei aviare si nesigurantei nivelului TVA. Nemtii ne-ar putea ocoli si ei.

Divizia scandinava a grupului german TUI a anulat programul turistic pentru Romania si a decis sa nu mai trimita turisti pe litoralul nostru in acest an, ca urmare a imaginii deficitare a acestei destinatii pe plan extern.

"TUI Scandinavia a decis saptamina trecuta sa anuleze programul. Este vorba despre contractele pentru Mamaia, Neptun si pentru circuite in tara, respectiv patru curse charter din Suedia, Danemarca si Finlanda", a declarat reprezentantul companiei in Romania, Ciprian Popescu.

Potrivit lui Popescu, decizia companiei-mama are la baza un cumul de situatii care au afectat negativ imaginea Romaniei. Printre inconveniente se numara informatiile despre gripa aviara, nesiguranta cu privire la nivelul TVA si problemele cu care touroperatorul s-a confruntat in sezonul trecut.

"Initial, TUI a vrut sa scurteze perioada de contract in acest an. Apoi a aparut problema gripei aviare si situatia incerta cu TVA-ul", a mai spus Popescu.

El a explicat ca preturile pentru sezonul de vara sint anuntate in strainatate inca din august - septembrie anul anterior. "Noi nu stiam nici in noiembrie ce TVA o sa avem in 2006 si implicit ce preturi sa anuntam pentru contracte", a precizat reprezentantul TUI in Romania. Acesta mai spune ca nici inscrierile consemnate de TUI Germania nu arata prea bine. O decizie finala a acestei divizii va fi luata cel mai probabil in luna martie. "Noi tragem cu dintii de contract, dar pot spune ca si situatia de pe piata germana arata acum destul de dramatic", a declarat Popescu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.