Copiii romani vor putea calatori in strainatate, insotiti de reprezentantul unei companii autorizate, in baza declaratiei parintilor.
Decizia a fost luata dupa ce mai multe grupuri de copii care plecau sa studieze in strainatate au fost intoarse de la granita pe motiv ca micutii nu erau insotiti de parinti. Astfel ca solutia de schimbare a regulilor a fost propusa simbata de reprezentantii Politiei de Frontiera la o intilnire cu cei ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si ai Asociatiei Carausilor Particulari din Romania (ACPR).

In perioada 29 ianuarie-18 februarie, la Aeroportul "Henri Coanda" s-au prezentat pentru a calatori 701 minori romani, dar politistii de frontiera nu au permis iesirea din tara unui numar de 70 de minori, fie pentru ca nu posedau acordul parintilor pentru a calatori in strainatate, fie pentru ca nu erau insotiti. De asemenea, citorva minori li s-a interzis sa plece din tara intrucit insotitorii acestora nu au prezentat cazierul judiciar, iar intr-un alt caz, parintele nu a putut dovedi ca minorul i-a fost incredintat prin hotarire judecatoreasca, definitiva si irevocabila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.