Emigrarea in Statele Unite si implinirea "visului american" ramane pentru romani un ideal. Pentru realizarea lui, multi sunt capabili sa-si abandoneze in tara familia si proprietatile. Daca munca la negru in Europa este practicata de milioane de romani, Statele Unite raman, pentru cei mai multi, doar "Taramul fagaduintei". Putini sunt cei alesi sa isi indeplineasca visul.

Loteria vizelor este una dintre cele mai usoare cai de a ajunge legal in SUA. Daca esti printre cei norocosi. Sistemul, atat de popular la noi, pune la dispozitia unor persoane, selectionate aleatoriu din intreaga lume, un numar de 50.000 de vize de emigrare anual. In fiecare an, aproximativ 2.000 de romani au castigat Loteria Vizelor.

Aplicantii sunt selectati la intamplare de un calculator, din toate formularele de inregistrare calificate. Programul de inscriere este anuntat anual, prin presa, in general prin lunile august-septembrie. De exemplu, in 2005, perioada de inscriere s-a intins pe 3 luni, intre octombrie si decembrie. Numai cei selectionati vor fi informati printr-un raspuns scris. Toate scrisorile de instiintare vor fi trimise in aproximativ noua luni de la sfarsitul perioadei de inregistrare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.