Ministrul educatiei si cercetarii, Mircea Miclea, a luat atitudine impotriva difuzarii filmului documentar "Trianon" la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca. In acest sens, intr-un comunicat, difuzat de Biroul de presa al M.Ed.C, se precizeaza: "Ministrul educatiei face apel catre conducerile tuturor unitatilor de invatamant din Romania sa respecte Legea invatamantului si sa nu subordoneze educatia scopurilor si doctrinelor promovate de partide sau de alte formatiuni politice". Aceasta atentionare este cu atat mai importanta, cu cat astfel de manifestari sunt organizate in institutii de invatamant superior autonome, dar care nu pot functiona fara acreditare.

Mai mult, pentru argumentare, documentul ministerului se prevaleaza de alineatul 4 din articolul 11 al Legii invatamantului care stipuleaza: "In spatiile destinate procesului de invatamant… sunt interzise activitatile care incalca normele generale de moralitate, primejduind sanatatea fizica sau psihica a tineretului". Mai explicit, ministerul interzice crearea si functionarea partidelor sau a altor formatiuni politice, "desfasurarea activitatilor de organizare si propaganda politica, precum si prozelitismul religios".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.