Invazia de prostituate venite din Romania i-a speriat pe spanioli!

Fortele de securitate sunt in alerta din cauza numarului mare de retele romanesti de trafic de femei care se instaleaza in Spania si exploateaza sute de tinere din Romania. Una dintre ele, in varsta de numai 18 ani, i-a ajutat pe politisti sa anihileze o retea de proxeneti si este inscrisa acum in programul de protectie a martorilor.

Oficiali din politia spaniola avertizeaza asupra faptului ca in ultimii trei ani numarul bandelor de traficanti care exploateaza femei a crescut considerabil, relateaza cotidianul iberic El Periodico, citat de Mediafax. Sursele au precizat, de asemenea, ca "principalul mafiot roman care locuieste in strainatate se afla in prezent in Spania, unde se ocupa cu traficul de femei, droguri si spalarea banilor".

Un oficial din cadrul Corpului National de Politie din Spania a declarat, la randul sau, ca "retelele romanesti de trafic de femei sunt, in prezent, cele mai numeroase din Spania". Potrivit statisticilor, 35 dintre bandele de acest gen anihilate in 2005, in provincia Catalunia, erau romanesti.

Una dintre fetele care au trait pe propria piele cosmarul de a fi obligate sa se prostitueze a acceptat sa le povesteasca jurnalistilor calvarul prin care a trecut. La numai 18 ani, Ionela a fost "sclava" timp de aproape un an.

Proxenetul care a exploatat-o pe tanara era un roman in varsta de 23 de ani, pe care aceasta l-a intalnit intr-un bar din Bucuresti. I-a propus sa mearga la munca in Spania, chelnerita. Ionela a fost obligata sa practice prostitutia in Spania timp de 11 luni si, in pofida faptului ca la inceput ii era foarte rusine de ceea ce facea, in timp a ajuns sa castige pana la 700 de euro pe noapte. Toti banii pe care ii castiga erau insa confiscati de proxenet, care nu-i dadea decat suma necesara pentru a-si cumpara tigari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.