Thailanda. La un magazin de animale din Bangkok, pisicutele din imaginea de jos au format in somn o inima.

De Ziua Indragostitilor, cuplurile thailandeze obisnuiesc sa-si ofere buchete de flori sau sa cumpere animale de companie.

Obiceiul de a darui flori se pare ca a fost preluat si de maimutele de la Gradina Zoologica din provincia Chiang Mai. Ingrijitorii au ajuns la performanta de a convinge un cuplu de urangutani sa isi ofere reciproc, cu gingasie, trandafiri rosii ca focul. Masculul Aom si-a surprins consoarta Aum cu parfumul delicat al florii.

China. In China au loc in aceste zile numeroase casatorii in grup, unele chiar la metrou. Asa s-a intamplat in orasul Nanjing, unde 12 cupluri au urcat intr-un vagon special decorat pentru aceasta ocazie si si-au spus "da" intre doua statii. Pentru indragostitii chinezi care nu mai sunt interesati de cina la lumina lumanarilor, buchete de flori sau cutii cu bomboane de ciocolata, clinicile de chirurgie estetica din Shanghai propun promotii speciale de Valentine's Day. "Oferim o reducere de 20% pentru operatiile de infrumusetare a pielii, de exemplu pentru o interventie cu laser pentru indepartarea petelor sau cosurilor", a explicat Wang Yong, director de marketing al clinicii Conbio din Shanghai.

Bulgaria. Dragostea e prezenta si in lumea pasarilor. Dovada sunt cele doua lebede din imaginea alaturata, surprinsa chiar pe Marea Neagra, in dreptul orasului bulgar Varna. Pana in urma cu cativa ani, bulgarii sarbatoreau pe 14 februarie Ziua Vinului, dar acum aceasta traditie a fost inlocuita cu Valentine's Day.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.