Ultima moda in materie de incaltaminte feminina, pantofii cu tocuri foarte inalte, ar putea reduce sansele femeilor de a avea un copil.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent, relateaza editia electronica a Daily Mirror.

Un expert sustine ca pozitia nenaturala pe care o adopta femeile cand poarta pantofi cu tocuri inalte ar putea sa le afecteze organele interne si fertilitatea. "Daca isi pretuiesc sanatatea, femeile ar trebui sa evite, cu orice pret, aceste tocuri mortale, pentru ca nu merita riscul", a declarat Dax Moy, expert in fitness si sanatate.

Pantofii cu toc cui sunt ultima tendinta pentru primavara aceasta. Vanzarile au crescut semnificativ de cand vedete ca Victoria Beckham, Madonna sau Scarlett Johansson s-au afisat cu astfel de incaltari. Dar Dax avertizeaza ca aceasta moda poate cauza mai multe probleme medicale. "Inclinarea inainte a pelvisului determina impingerea in fata a abdomenului, ceea ce conduce la comprimarea organelor, la fel ca in cazul unei afectiuni numita visceroptoza", explica Dax. Visceroptoza este o boala de care sufereau femeile care purtau corsete, iar acum aceasta afectiune revine in actualitate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.