Volumul de email-uri a crescut cu 47% in ultimele 12 luni, lasand utilizatorii dependenti de tehnologia e-mail, cu un procent de 75% din forta de munca ce declara ca este ca este dependenta de acesta potrivit unui studiu prezentat de Konkoly-Thege Szabolcs, Country manager pentru Ungaria si Romania in cadrul companiei Symantec.

In prezent, utilizatorii din cadrul companiilor de business fac chiar mai mult decat sa comunice prin intermediul e-mail-ului, ei se folosesc de acesta pentru a-si controla agenda si contractele, pentru stocarea informatiilor si accesarea documentelor. Pericolul cu care afacerile din EMEA (regiunea Europa, Africa si Orientul Mijlociu) se confrunta incepand cu volumul de email ce este intr-o continua crestere este acela ca in cele din urma va deveni imposibil de deschis sau actionat si apoi sa continue sa administreze toate mesajele si cererile pe care le primesc.

Potrivit unui studiu intocmit de compania Dynamic Markets pe baza unui chestionar de intrebari la care au raspuns aproximativ 1700 de angajati din 17 tari s-a ajuns la concluzia ca angajatii petrec tot mai mult timp folosind emailul, fiind chiar dependenti de acest serviciu.

Dintre respondenti, 75 de procente considera ca sunt dependenti de aceasta tehnologie, iar 52% isi petrec zilnic in medie doua ore pe email, ceea ce reprezinta o zi intreaga de lucru in fiecare saptamana. Mai mult, potrivit aceluiasi studiu, aproximativ 54% dintre angajati isi citesc emailul inainte de ora 9 dimineata, un procent important preferand chiar sa-si verifice posta electronica mai devreme de ora 6 sau chiar in cursul noptii.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.