Potrivit Mediafax,"Inima de caine", dramatizare in regia lui Yuriy Kordonskiy, dupa nuvela lui Mihail Bulgakov, concureaza la premiul pentru "Cel mai bun spectacol", dar a obtinut si doua nominalizari la categoria "Cel mai bun actor in rol principal", pentru interpretarile lui Victor Rebengiuc si Marius Manole. Piesa "Woyzeck" de Georg Buchner, in regia lui Mihai Maniutiu, este in competitie cu "Inima de caine" la trofeul pentru cel mai bun spectacol. Montarea a mai fost nominalizata la doua categorii interpretative: "Cea mai buna actrita in rol principal" - Kézdi Imola - si "Cel mai bun actor in rol secundar" - Hathazi Andras.

Juriul, format din criticii Magdalena Boiangiu, Andreea Dumitru, Ion Cazaban, Cristina Modreanu si Mircea Morariu a facut cate trei nominalizari la fiecare categorie.
Un alt juriu va desemna castigatorii, care vor fi anuntati in seara de 3 aprilie, in cadrul ceremoniei ce se va desfasura la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti (TNB). Amfitrionul festivitatii este actorul Ion Caramitru, presedinte al UNITER si director general al TNB.

La aceasta editie, au mai obtinut cate o dubla nominalizare spectacolele: "Nu se stie cum" pentru "cea mai buna scenografie" (József Bartha) si "cel mai bun actor in rol principal" (Marius Stanescu), "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" -"cea mai buna actrita in rol principal" (Coca Bloos) si "cea mai buna regie" (Alexandru Tocilescu), "Plastilina" - "cea mai buna actrita in rol secundar" (Elena Popa) si "cea mai buna regie" (Radu Afrim), "Asteptandu-l pe Godot" - "cea mai buna actrita in rol secundar" (Péter Hilda) si "cel mai bun spectacol" si "Nevestele vesele din Windsor" - "cel mai actor in rol secundar" (Richard Balint) si "cea mai buna regie" (Victor Ioan Frunza).
Printre nominalizatii Galei, cei mai multi sunt castigatorii unuia sau mai multor trofee UNITER, precum Valeria Seciu, Kézdi Imola, Victor Rebengiuc, Victor Ioan Frunza, Yuriy Kordonskiy, Tompa Gabor, Alexandru Tocilescu, Mihai Maniutiu, Adriana Grand.