"Trebuie sa fii moderna si fara inhibitii. Stii engleza? Acum pune-ti mana pe un san. Daca mai slabesti un kil, doua, esti chiar buna". Asa decurge un interviu pentru meseria de "secretara". Anunturile pentru locuri de munca sunt pline de astfel de oferte. Pe fata sau sub pretextul altor meserii, se cauta prestatoare de sex virtual. Mai elegant spus - operatoare video-chat. Asta inseamna, pe scurt, sa te dezbraci pe bani, dar nu mulata pe bara, ci in fata calculatorului, in intimitatea casei sau in studiourile specializate. Domnisoara A. este veterana. Fosta miss in orasul ei natal, face video-chat de mai bine de doi ani, de cand a venit in Capitala.

"M-am apucat de asta cand am vazut ce greu e fara bani in Bucuresti. Stateam la camin si mancam numai din ce-mi trimiteau ai mei. Nu-mi permiteam sa ies la o pizza", povesteste tanara de 22 de ani. Studenta eminenta, nu-si "permitea" sa lucreze la program, din cauza facultatii. Atrasa de toaletele sclipitoare din magazinele din centru, "in care imi era rusine sa intru", studenta s-a hotarat sa faca bani. A inceput sa "presteze" la un studio, dar castiga putin. "Luam maxim 200 de euro pe luna". A strans ban langa ban si si-a cumparat calculator.

In cateva luni, s-a mutat cu chirie, intr-un apartament. Ca orice viitoare "femeie de succes", are afacere proprie. "Sunt propriul meu sef acum. Eu imi stabilesc tarifele, lucrez cand am chef", spune fata, in timp ce se da cu unul dintre rujurile ei "firmate". Si-a facut "studio" in sufragerie, cu o camera web imprumutata de la un prieten. Din munca ei, si-a cumparat multa lenjerie intima si un "solar" pentru bronzat. O zi obisnuita din viata ei incepe la amiaza. Cu fata sifonata de somn, isi croieste cu greu drum pana la baie printre mormanele de pantofi, ciorapi, chilotei, portjartiere. Dupa o ora, iese din baie ca noua, machiata si aranjata.

Se asaza in fata calculatorului si incepe treaba. Negociaza cu John din America tariful pe minut, il convinge pe Tony sa-i cumpere chiloteii aia din dantela. Apoi, ii aminteste italianului ala chel sa-i trimita banii de medicamente. "L-am convins pe fraier ca am cancer la coloana si imi trimite bani lunar". Un client nou ii spune ca-si doreste ca ea sa se taie la o mana. Iritatata, renunta la el. "Nu-mi plac perversii... ma enerveaza". Acum isi permite sa nu accepte orice. Are clienti vechi care ii trimit bani oricand are nevoie. "Pai, eu castig 5.000 de euro in trei, patru luni. Nu am de ce sa ma injosesc", spune, cu mandrie, mica "starleta". Chiar daca arata bine si se lafaie in bani, domnisoara A. nu are nici un iubit. "Romanii sunt cam batuti in cap. Nu inteleg ca este o meserie ca oricare alta". Strainii, in schimb, sunt mai dezghetati. Are o prietena, fosta colega de bransa, care s-a maritat cu un american, pe care l-a cunoscut in timpul "muncii". Acum, A. spera ca, intr-o zi, sa-si gaseasca si ea unul care sa o duca departe, in mertanul lui alb.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.