Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" a obtinut, pe ultima suta de metri, de la Ministerul Sanatatii (MS) cofinantarea de 60 de miliarde de lei, necesara consolidarii cladirii vechi a unitatii spitalicesti.

Daca nu facea rost de aceasta suma, spitalul pierdea o finantare de 200 de miliarde de lei de la Banca Mondiala (BM) si conducerea unitatii spitalicesti era nevoita sa lase cladirea neconsolidata. "Aceasta cladire a fost cuprinsa in urma cu aproape trei ani pe lista de finantare a BM. Trebuie urgent consolidata avand in vedere ca la un cutremur cu o intensitate mai mare risca sa se darame. De aceea, BM a asezat aceasta cladire pe primele locuri pe lista de finantari pentru consolidari.

BM a introdus, insa, aceasta unitate spitaliceasca pe lista respectiva cu o conditie: 80 la suta - adica 200 de miliarde de lei - finantare de la BM si 20 la suta - adica aproximativ 60 de miliarde de lei - finantare din partea statului roman. Daca nu obtinem cele 60 de miliarde de lei pana la 1 februarie 2006, pierdem cele 200 de miliarde de lei", ne declara, in cursul lunii trecute, dr. Claudiu Turculet, director general interimar al Spitalului "Bagdasar-Arseni". Primaria sectorului 4, pe raza caruia se afla unitatea spitaliceasca, a comunicat la vremea respectiva Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (MLPAT) faptul ca nu are bani pentru acest proiect. In aceste conditii, conducerea spitalului a apelat la MS, care a decis sa scoata din buzunar suma de 60 de miliarde de lei.

Urmeaza ca MLPAT sa organizeze licitatia pentru desemnarea firmei care va efectua lucrarile de consolidare. Cladirea care figureaza pe lista de finantare a BM are opt etaje si o capacitate de 555 de paturi. In acest sediu functioneaza, printre altele, patru sectii de neurochirurgie, o sectie de terapie intensiva, o policlinica, sali de operatie, o sectie de recuperare neurologica, o sectie de chirurgie plastica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.