Clientii care prefera masinile cu un consum mic de carburant opteaza in general pentru masinile mici. Intrebarea este: riscam propria siguranta in cazul unui accident cumparand masini mici ?

Datele arata negru pe alb ca masinile mai mici, mai usoare sunt, in general, mai putin sigure decat masinile mari cu greutate. Insa, un lucru imbucurator este acela ca poti alege pe cea mai sigura dintre vehiculele mici.

Presupunand ca esti un sofer care conduce cu prudenta, sansele sa ai accident stau de fapt si de drept in masinile celuilalt sofer. Poti intra intr-o intersectie si sa fii izbit de un sofer care tocmai a trecut pe culoarea rosie a semaforului. Sansele sa nu fii ranit sau sa ramai in viata depind foarte mult de designul masinii si de accesoriile de siguranta. Bineinteles ca in acel moment vei spera ca ai luat o decizie buna si ai ales o masina sigura.

Bineinteles ca te poti proteja singur de pericol. Iar viata ofera multe obstacole. Doresti sa salvezi din cantitatea de carburant consumat si sa reduci emisiile de noxe. Insa cu siguranta vei dori sa fii protejat. Ce alegi? Alegi o masina sigura cu un consum redus de carburant.

Cheia sigurantei consta in abilitatea masinii de a te mentine in viata prin echipamentul de siguranta, greutatea acesteia si rezistenta sa in caz de rasturnare. Masinile mici se rastoarna usor, lipsa greutatii duce la lipsa aspectelor de siguranta ca de exemplu: controlul stabilitatii sau airbag-uri laterale.

Mai mult, testele de siguranta nu prezinta nici ele cifre prea imbucuratoare. In mod evident masinile mai mari prezinta o rata a mortalitatii mai mica decat la masinile mici. Totusi, in timp ce sedan-urile mari sunt mai grele si mult mai bine echipate, acestea prezinta cifre ingrijoratoare. De aici deducem faptul ca important este si modul cum conduci o masina.

Chiar daca rezultatul la testele de siguranta a fost foarte bun pentru o masina mica, acesta nu este nicidecum echivalent cu rezultatul bun pe care l-a primit o masina dintr-o clasa mai mare. Rezultatele pot fi comparate doar in aceeasi clasa din care provine masina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.