Esti in stare sa iti intretii masina, cunosti deja abecedarul reviziilor si al micilor trucuri pe care le aplici in parcare cu vecinii, dar esti suficient de atent cu felul in care conduci si mai ales cu siguranta proprie?

Iata 10 sfaturi prin care sporesti sansele de a te feri de un eveniment rutier neplacut.

1.Evita "banda de viteza"

In cazul unui incident neprevazut iti va fi foarte greu sa eviti un obstacol de pe banda de viteza, unde toti te alearga din spate si un moment de neatentie te poate arunca pe contrasens. Este mai sigur sa iti alegi o banda de circulatie pe care nu face nimeni un test-drive si sa te bucuri de un drum linistit si fara peripetii.

2. Fii cu ochii la drumul din fata ta

Nu este de ajuns sa ramai fixat pe placuta de inamtriculare a celui din fata, ci trebuie sa scanezi continuu traficul. Este bine sa stii din timp ce se intampla in spatele tau, in fata ta, pe contrasens, iar oglinzile laterale sa se intalneasca cu privirea ta cat mai des. In acest mod te asiguri ca nu apar surprize si poti reactiona la timp.

3. Fereste-te de "unghiuri moarte"

Bun, te uiti in cele trei oglinzi, poate ai chiar si vreun ecran sofisticat cu camera in infrarosu, dar niciodata nu poti spune ca ai un control asupra traficului 100%. Intoarce capul atunci cand nu esti sigur de imaginea din oglinzi si nu sta in preajma camioanelor si a autovehiculelor mari, ca si soferii acestora au "unghiuri moarte".

4. Mainile pe volan!

Tine corect volanul, cu AMBELE maini, ca la scoala de soferi. Poate parea demodat si obositor, dar este cel mai sigur mod de a avea control asupra volanului, in caz ca ai nevoie sa faci o manevra brusca, din care sa iesi intreg si nevatamat. Centura de siguranta va fi purtata mereu de toti pasagerii din automobil, fara telefoane mobile la volan, muzica data tare, mancare, bautura, tigari, tot ce te poate distrage si distruge.

5. Stai in pozitia corecta la volan

Cu scaunul dat prea in fata, vei obosi repede, vei da cu genunchii in coloana de directie si nu vei putea controla corect masina. Cu un scaun dat prea in spate, centura de siguranta nu te va proteja eficient, nu vei ajunge cu picioarele la pedale si vei fi luat prin surprindere. Gaseste o pozitie la volan atat confortabila cat si sigura.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.