Accidentele ecologice din Hunedoara si Constanta pun in alerta autoritatile locale si responsabilii cu probleme de mediu. In Hunedoara, o cantitate mare de acid sulfuric s-a scurs in pamant, dupa ce un rezervor in care se aflau aproape 80 de tone de substante toxice s-a fisurat. Acesta este cel de-al treilea accident ecologic pe platforma Ecosid.

Sanctiunile nu vor suprima nici pe departe cauzele. Ultima amenda data firmei a fost de 150 de milioane de lei vechi. Solutia este sa se aloce bani pentru ecologizarea zonei respective", a declarat Georgeta Barabas, inspector la Agentia pentru Protectia Mediului.

Autoritatile hunedorene dau asigurari ca locuitorii pot consuma apa de la robinete, acidul sulfuric scurs din rezervorul societatii Ecosid neafectand alimentarea cu apa a orasului. Potrivit subprefectului de Hunedoara, Dezsi Attila, solul care a fost impregnat cu acid sulfuric va fi colectat si depozitat in containere speciale, urmand sa fie neutralizat. Cazul nu este insa singular. Cateva zeci de tone de titei s-au deversat si in dana 88-89 a Portului Constanta.

Cauza, o conducta a SC Oil Terminal s-a fisurat din motive necunoscute, iar aproape 50 de tone de apa amestecate cu titei s-au deversat intr-un sant, dar s-au extins si pe o suprafata de aproape 700 de metri patrati de uscat. Combustibilul nu a ajuns in mare. Ca urmare a acestui fapt, Oil Terminal risca o amenda contraventionala cuprinsa intre 400 si 800 de milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.