Guvernul a decis sa returneze unei pensionare, dupa doi ani, mai multe bunuri printre care o patura, papuci, botosi de blana, pansament, aspirine, un creion dozare insulina, dozator medicamente, o Biblie si globulete pentru pom, dupa ce acestea i-au fost retinute in vama si au fost preluate de stat.
Batrana s-a repatriat din Danemarca in 2004, iar bunurile personale i-au fost trimise in tara de autoritatile daneze cu un colet, pachetul fiind retinut la vama. Dupa ce termenul legal de pastrare in vama a fost depasit, bunurile au intrat in proprietatea privata a statului.

Printr-o cerere adresata Directiei Finantelor Publice Bucuresti, batrana a cerut sprijin pentru a fi ajutata sa intre, dupa doi ani, in posesia coletului continand bunurile personale. Problema a fost reglementata printr-o hotarare de guvern prin care batranei i s-au returnat, cu titlu gratuit, bunurile aflate in evidentele Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti. Actul normativ nu mentioneaza motivele retinerii bunurilor in vama.

Printre bunurile restituite se afla atat o combina muzicala, doua televizoare, un CD Player, un aparat video si doua telefoane mobile, dar si un termometru pentru camera, un creion dozare insulina, o cutie cu pansament, un dozator medicamente, cate doua cutii cu aspirina si panodil, o patura, o Biblie, o bentita de par, papuci, botosi blana, doua covorase de baie, trei fotografii inramate, ornamente si globulete pentru pom de iarna, doua pachete carti de joc. Valoarea in vama prezentata si cumulata a bunurilor depaseste cu putin 1.920 lei (19,2 milioane lei vechi).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.