Rockul a revenit in forta pe scenele romanesti, o data cu primul concert sustinut anul acesta de o trupa straina in Romania - Helloween deschizand drumul week-end-ul trecut printr-un concert in forta, la Sala Polivalenta. Inca cu doua ore inaintea inceperii spectacolului, sute de fani asteptau, in fata salii din Parcul Tineretului, deschiderea portilor, din cladire rasunand zgomote metalice de la proba de sunet a muzicienilor.

Formatia Antract a deschis concertul, cantand pentru o sala care inca nu se umpluse. Multi rockeri au preferat incalzirea cu o bere, pe holul salii, decat cea propusa de trupa autohtona. Oricum, concertul Antract a reusit sa adune un public considerabil mai numeros decat cel prezent la Festivalul Rock Your Mind, desfasurat, la sfarsitul anului trecut, in aceeasi locatie.

Dupa ce rockerii romani au incercat sa invioreze spiritele cu cateva cover-uri dupa piese mai cunoscute, pe scena si-au facut aparitia cei de la Prospect, o trupa din Slovenia. Cu un sound comun, prea putin cunoscuti publicului autohton, acestia nu au reusit sa schimbe atmosfera din Sala Polivalenta.
Dupa ce recitalul lor s-a incheiat, luminile s-au aprins, iar scena a fost eliberata de instrumentele primelor doua formatii, facandu-se loc pentru echipamentele celor de la Helloween.

Dupa o pauza de cateva zeci de minute, timp in care publicul i-a chemat cu aplauze si tipete, in mai multe randuri, rockerii germani si-au facut aparitia. Arpegiile metalice care au rasunat apoi au facut intreaga sala sa vibreze, spectatorii ramasi pe holuri adunandu-se la concert. Dupa prima piesa, vocalul Andi Deris a facut un "sound jam" cu publicul, dirijand spectatorii si testandu-le acestora puterea vocilor. Asa ca, la cea de-a doua piesa a serii, publicul s-a unit intr-un cor alaturi de cei de la Helloween.

Chiar daca la conferinta de presa dinaintea concertului, Deris nu a participat, ceilalti colegi de trupa motivand ca acestuia i-ar fi teama sa nu raceasca inainte de concert si sa ii fie afectata vocea, el s-a descurcat mai mult decat onorabil.
Aflati pentru prima oara in Romania, membrii Helloween au declarat ca cel mai mult le-a placut "masajul si strazile" - "Sunt aventuroase", au declarat acestia.

"Aveti fete frumoase", au adaugat ei. Intrebati despre idolii lor in muzica, muzicienii au declarat ca sunt influentati, in principal, de rockul traditional, insa din vechiul slogan "sex, drugs & rock'n'roll", ei au spus ca doar sexul mai este de actualitate. Cu un spectacol plin de lumini, fum si blitzuri, dar si cu o sonorizare buna, formatia germana a redeschis apetitul publicului roman pentru rock de calitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.