In acest an va incepe un proces extrem de dificil, de preluare a datelor din cartile de munca si aducerea lor la zi, a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. "Este un proces care se va intinde pe cel putin doi ani de zile, acesta fiind un termen extrem de optimist. Este vorba de peste sapte milioane de carti de munca. La acest proiect vor lucra 2.300 de persoane. Prin efectuarea acestei activitati, fiecare persoana activa din Romania isi va cunoaste punctajul la zi al pensiei.

Va fi un proces dificil. Vom face si o scanare a cartilor de munca. Dupa perioada in care vom aduce la zi datele din cartile de munca putem vorbi de eliminarea acestora. Asta inseamna ca doar peste doi ani putem face acest lucru", a declarat Gheorghe Barbu. De asemenea, ministrul a afirmat ca acum nu exista pericolul ca indemnizatiile pentru cresterea copilului sa nu se plateasca. "Nu a existat, sub guvernarea PSD, nici o evidenta a acestor plati. Se estima ca sunt 100.000 de indemnizatii de platit pentru cresterea copilului, dar acum aflam ca sunt mult mai multe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.