Romania detine cel mai mare centru de productie si dresaj de ciini politisti din lume, fapt atestat de specialisti ai ONU si ai Uniunii Europene.
Peste 3.000 de ciini, din rasa ciobanesc german, rottweiler sau labrador retriever, sint dresati in cel mai mare centru pentru ciini politisti din lume care se afla la Sibiu. Ciinii se afla in serviciul structurilor Ministerului Administratiei si Internelor din intreaga tara si "sint dresati mai ales pentru descoperirea de droguri si de explozivi folositi in actiuni teroriste", asa cum spune comisarul-sef Gheorghe-Puiu Isac, directorul Centrului National Chinologic Sibiu (CNCS).

Mai mult, ciinii politisti raspund si la comenzi in limba engleza, motiv pentru care au fost trimisi, in cadrul unor parteneriate, in tari precum Israel, Grecia si Albania. Insa pretul unui astfel de ciine ajunge, pe piata internationala, la aproximativ 3.000 de euro.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.